Educație

Excremente pe pereții unei săli de clasă la o şcoală din judeţul Cluj. Părinții sunt ORIPILAȚI

Aproape 30 de elevi din Dej sunt nevoiți să învețe în condiții improprii după ce tavanul clasei lor a fost afectat de furtună. Nimeni nu a făcut nimic să-i ajute.

La fix o săptămână de la furtuna care a făcut ravagii din Dej, o sală de clasă aparținând Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej (corpul B, strada Aurora) se prezintă într-un hal fără de hal. Bucăți din acoperiș au fost luate de vijelia de duminică, iar apa s-a scurs prin tavan, inclusiv pe lângă neon, și a ajuns în sala în care învață 28 de elevi din clasa a III-a D, scrie dej24.ro.

Poate procesul educațional nu ar fi afectat dacă în încăpere nu ar mirosi îngrozitor din cauza excrementelor porumbeilor care acum se ”preling” pe pereți. Cum duhoarea persistă în clasă, micuții școlari sunt nevoiți să stea și în ore cu geamul deschis și să îndure temperaturile nu tocmai plăcute din aceste zile.


Părinții copiilor sunt revoltați și nu pot înțelege cum, la o săptămână de la furtună, nimeni nu a făcut nimic să-i ajute. Elevii au fost mutați (provizoriu) în sala de sport. ”Nu se poate așa ceva, o parte dintre copilași deja au răcit. Este îngrozitor, cum să îți lași copilul la școală în aceste condiții? Pereții miros puternic de la infiltrații, cum să își desfășoare orele?!”, a scris unul dintre părinți.

În această săptămână, consilierii locali din Dej se vor întruni într-o ședință ordinară pe luna septembrie, iar pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind ”acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 360.000 lei ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase din data de 17 septembrie 2017”. Cel mai probabil o parte din această sumă va ajunge și la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.

Etichete: furtuna
Ultimele Stiri
abonare newsletter