Educație

Elev clujean, premiat la Olimpiada Europeană de Informatică şi la Balcaniadă

Elevii români au cucerit opt premii la Olimpiada Europeană de Informatică şi la Balcaniadă.

Elev clujean, premiat la Olimpiada Europeană de Informatică şi la Balcaniadă Elev clujean, premiat la Olimpiada Europeană de Informatică şi la Balcaniadă

Lotul naţional de informatică a cucerit patru premii - o medalie de aur şi trei medalii de argint - la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 7-13 septembrie, la Sofia, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), potrivit Mediafax.

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Tinca (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).


Medaliaţii cu argint sunt Tiberiu Ioan Muşat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), George-Alexandru Râpeanu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca) şi Mihai Matei Mirică (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), arată sursa citată.

„Punctajele înregistrate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori au contat şi în ierarhia celei de a XI-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiţie rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca şi Tiberiu Ioan Muşat - medalii de aur, George-Alexandru Râpeanu şi Mihai Matei Mirică - medalii de argint”, potrivit Ministerului.


Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ciprian Chescă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău).

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori a reunit peste 80 de concurenţi din 22 de ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter