Educație

Sindicaliştii din educaţie vor finanţare de la Ministerul Finanţelor, nu de la primării

Sindicaliştii din educaţie i-au cerut premierului Mihai Tudose, în urma unor discuţii care au avut loc la Guvern, ca şcolile să primească banii direct de la ministerul de Finanţe, nu prin primării, aşa cum se întămplă în acest moment. Sindicaliştii cer renunţarea la costul per elev.

Sindicaliştii din educaţie vor finanţare de la Ministerul Finanţelor, nu de la primării Sindicaliştii din educaţie vor finanţare de la Ministerul Finanţelor, nu de la primării

"O modificare importantă care este luată în discuţie este modul de finanţare al unităţilor de învăţământ, mai exact fiecare şcoală să primească fonduri direct de la Ministerul Finanţelor Publice, şi nu prin intermediul primăriilor, cum se întâmplă în acest moment. Se ia în discuţie şi renunţarea la costul standard per elev, întrucât salariile din educaţie sunt stabilite prin lege, iar acest cost standard nu se mai justifică", se arată într-un comunicat de presă transmis de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Sindicaliştii speră ca toate aceste iniţiative să fie luate în considerare odată cu schimbarea legii educaţiei şi nu exclud declanşarea unui conflict de muncă.


La începutul anului 2017, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, o creştere a costului per elev de la 3.043 la 3.740. Potrivit hotărârii, sunt alocate 13,9 miliarde de lei pe an pentru peste trei milioane de elevi beneficiari. Chiar dacă sumele au fost majorate, România oferă tot cei mai puţini bani elevilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter