Educație

BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă: Proba orală la Limba şi literatura română va fi susţinută vineri

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul până acum vor susţine, vineri, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, urmate de cele digitale şi de cele într-o limbă străină, iar primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie.

BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă: Proba orală la Limba şi literatura română va fi susţinută vineri BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă: Proba orală la Limba şi literatura română va fi susţinută vineri

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, vineri, 25 august, are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B. Iar pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale - proba D, urmând ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.

Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.


Luni, 21 august, candidaţii au susţinut proba scirsă la limba română, urmată, miercuri, de cea obligatorie de profil, adică, la istorie sau matematică, iar joi, 24 august, au dat proba la alegere în funcţie de profil şi specializare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter