Educație

Zeci de profesori au fost trimişi la Huedin cu autocarul să supravegheze bacalaureatul. “Acolo, toată lumea cunoaşte pe toată lumea”

ISJ Cluj a trimis la Huedin un autocar cu 30 de asistenţi, cadre didactice din Cluj-Napoca, pentru supravegherea examenului de Bacalaureat, pentru a preveni fraudele, în condiţiile în care oraşul este mic şi ”toată lumea cunoaşte pe toată lumea”.

sursa foto dinunec.blogspot.ro sursa foto dinunec.blogspot.ro

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au declaraţi, marţi, că profesorii trimişi din Cluj-Napoca nu cunosc pe nimeni în Huedin şi nu au nicio legătură cu oraşul.

”Oraşul Huedin este un caz special, are doar două unităţi de învăţământ, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi am considerat că, pentru siguranţa supraveghetorilor, a profesorilor şi a noastră este mai bine să trimitem toţi asistenţii, supraveghetorii, din Cluj-Napoca. Astfel, la fiecare probă trimitem un autocar din Cluj-Napoca la Huedin unde este un centru de examen de Bacalaureat, primul a fost trimis luni cu 30 de asistenţi pentru proba de română. Aceste cadre didactice trimise pentru supravegherea examenului nu cunosc pe nimeni în Huedin, nu au nicio legătură cu oraşul, astfel că lucrurile decurg bine”, au spus aceştia.


Aceşti supraveghetori au depistat, luni, la centrul de Bacalaureat din Huedin, cinci elevi din aceeaşi clasă care au încercat să copieze la proba de limba şi literatura română, astfel că aceştia au fost scoşi din examen.

La nivelul judeţului Cluj s-au înregistrat, luni, şase elevi eliminaţi de la Bacalaureat pentru tentative de copiere, cinci din Huedin şi unul din Dej.

Ultimele Stiri
abonare newsletter