Educație

Astăzi are loc ultima simulare pentru examenul de bacalaureat, proba la alegere

Vineri, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor simula proba la alegere pentru examenul de bacalaureat.

Liceeni clasele a XI-a şi a XII-a susţin, vineri, simularea la proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau specializare: biologie, chimie, fizică, informatică, economie, geografie, fiolosofie sau psihologie.

Joi, elevii de la a VIII-a au avut simularea la matematică pentru evaluarea naţională şi liceeeni au susţinut simularea la proba de profil: matematică sau istorie. Marţi, s-a susţinut proba scrisă la limba maternă, iar luni la limba română.


Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută, cum era până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale.

Rezultatele acestor simulări vor fi afişate pe 31 martie. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ rezultatele elevilor vor fi discutate individual, fiind solicitate şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, pentru găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter