Educație

Prima ediție a Forumului ONG-urilor din Universitatea ”Babeș-Bolyai” - VIDEO

Joi, 3 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților a avut loc ONG Network – Forumul ONG-urilor din Universitatea ”Babeș-Bolyai”.

Aflat la prima ediție, Forumul a fost coordonat de Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea ”Babeș-Bolyai” și Primăria Cluj-Napoca. Tematica acestei ediții a fost: ”Accesarea fondurilor de finanțare pentru ONG-uri la nivel local, regional, național și internațional”.

Printre speakerii care au fost prezenți la eveniment se numără Meda Corovei, manager de finanțe al Asociației Fapte, Adrian Corpădean, prodecan al Facultății de Studii Europene și Irina Drexler, coordonator al Comitetului Național al Campaniei Împotriva Discursului Instigator la Ură 2016-2017.


Participanții Forumului au fost reprezentanți ai Organizațiilor Non Guvernamentale atât din Cluj-Napoca, cât și din Chișinău, Republica Moldova. Proiectul a avut drept scop nu doar de a facilita procesul de accesare a fondurilor de finanțare pentru organizații studențești, dar și de a crea un cadru favorabil pentru transferul de experiență între reprezentanții acestora.


“Am încercat să adaptăm tematica acestei ediții a Forumului în funcție de principalele probleme și oportunități de dezvoltare ale organizațiilor non-guvernamentale. Ne dorim mult ca acest proiect să devină o tradiție pentru GIB Cluj și le suntem recunoscători sponsorilor și partenerilor ne-au susținut în toate demersurile noastre", a declarat Cristina Clima, coordonatorul ONG Network.

Atât organizatorii, cât și participanții speră ca edițiile viitoare ale evenimentului să adune la un loc reprezentanți ai ONG-urilor din alte tări europene.


Reporter - Daniela Mihailuță și Ioana Fofiu - Cameră și montaj

Etichete: ong ubb
abonare newsletter