Educație

Start CuGeT! 25 de licee din Cluj-Napoca se vor “bate” în cultură generală

A doua ediţie a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT a început oficial, joi. Se va încheia în decembrie cu un concurs televizat.

25 de licee din Cluj-Napoca s-au înscris la Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, care va avea loc în perioada octombrie – decembrie. Startul oficial al concursului a avut loc joi. Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani. Ei voi fi împărţiţi pe trei categorii de vârstă şi vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în faţa publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având şansa de a câştiga premii în valoare totală de 15.000 lei. Pentru fiecare categorie de vârstă, câştigătorul premiului I va merge acasă cu 2.500 lei, ocupantul locului II cu 1.500 lei şi cel de pe locul III cu 1.000 lei.

Concursul începe cu etapa pe clasă, în 26 octombrie. Elevii care răspund corect la minim 20 din cele 25 de întrebări se califică direct în semifinala din 19 noiembrie. În paralel, tinerii de 18-25 de ani vor susţine prima probă în data de 20 octombrie. Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfăşurată în 26 noiembrie, sub forma unui show televizat.


Acest proiect este organizat de Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj împreună cu Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj-Napoca. Prima ediţie a fost un succes şi a aduna 7.500 de elevi.

“Am pornit acest proiect de la o statistică dezastruoasă, aceea că 60% din elevi nu deschid nicio carte în afara programei şcolare. Nu ne aşteptam să aibă un aşa un succes prima ediţie, acum putem spune că acest proiect a devenit un fenomen şi este foarte iubit nu doar de elevi, ci şi de părinţi, profesori şi copii care de-abia aşteaptă să împlinească 14 ani ca să se înscrie în concurs”, a declarat Mihaela Rus, preşedintele AFA Cluj.


Printre liceele înscrise anul acesta în concurs se numără Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Liceul Teoretic Avram Iancu şi Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea. Tinerii de 18-25 de ani se pot înscrie pe site-ul www.cuget.afacj.ro, până la data de 26 octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter