Educație

Profesorii clujeni îşi dau examenul. Concurenţă pentru cele 69 de posturi titularizabile

Un total de 1190 de cadre didactice concurează pentru ocuparea celor 69 de posturi titularizabile, precum şi a celorlalte posturi care sunt vacante pentru o perioadă determinată, în unităţile de învăţământ din judeţul Cluj. Dintre aceștia, 16% sunt absolvenți 2016 care doresc să profeseze în învățământ.

“La nivelul judeţului Cluj sunt în acest moment neocupate pentru anul școlar 2016-2017 un număr de 1346 de posturi (dintre care 904 în mediul urban și 442 în mediul rural) și sunt destinate ocupării prin susținerea concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate 2016, cu proba scrisă care va avea loc mâine. Candidaţii concurează pe un total de 69 de posturi pe perioadă nedeterminată (53 în mediul urban și 16 în mediul rural) şi 1277 de posturi pe perioadă determinată. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt pentru profesor pentru învățământul preprimar              (15 – Limba română, 6 –  Limba germană și 2 – Limba romani), pentru profesori învățământ primar (11 –Limba Română, 5 – Limba germană, 1 – Limba romani) sau profesori Educație fizică și sport (7 posturi)”, precizează reprezentanţii ISJ Cluj.

Pentru buna desfășurare a examenului, au fost organizate patru centre de examen, în funcție de disciplina de concurs: Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic ,,Napoca” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” Cluj-Napoca.


Examenul scris începe la ora 10, iar intrarea în sala de examen se face cel mai devreme la orele 8.00 şi cel mai târziu la orele 9.00. Timpul de redactare este de 4 ore.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, iar eventualele contestaţii vor fi înregistrate la IŞJ Cluj şi transmise către Centrele de Evaluare, în zilele de 27-28 iulie. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 29 iulie - 1 august, urmând ca rezultatele finale să devină publice în ziua de 3 august 2016.


Pentru titularizarea pe post cadrele didactice trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota şapte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter