Educație

Expoziție cu peste 3000 de lucrări a absolvenților UAD

Expoziția anuală a absolvenților Universității de Artă și Desing din Cluj-Napoca (UAD) a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. 3000 de lucrări au pus în lumina munca tinerilor artiști care au terminat studii de licență sau master la una din programele de studii ale universității .

Creații din domeniile fotografiei, design vestimentar, sculptură, arte textile, grafică, pictură, ceramică, restaurare-conservare, toate și-au găsit loc sub acoperișul spațiului Expo Transilvania. Deschiderea oficială a acestei expoziții a avut loc duminică în prezența artiștilor, părinților și a profesorilor.

Președintele Senatului UAD, Ioan Sbârciu, i-a felicitat pe expozanți pentru munca depusă pe parcursul anilor de studii, dar și pe cei care i-au sustinut din umbră: „Această expoziție care este unică atât în Romania cât și în Europa, este o sărbătoare. Cu această ocazie vrem să îi felicităm pe expozanți dar și să mulțumim părinților, bunicilor, iubiților, soțiilor, sponsorilor cunoscuți sau necunoscuți, tuturor celor care au sprijinit absolvenți  pe tot parcursul studiilor”.


Profesorul Ioan Sbârciu a ținut ca pe lângă laudele aduse studenților să îi și încurajeze. „Vreau să vă încurajez ca și în perioada ce urmează să fiți la fel de consecvenți și să munciți la fel de mult, deși ar părea că urmează vremuri mai grele în care nu veți mai avea îndrumătorii aproape de voi, vă încurajez să munciți în continuare la fel de mult și la fel de bine.”

Expoziția poate fi vizitată zilnic până la data de 30 iunie în intervalul orar: 10-21:00 

Ultimele Stiri
abonare newsletter