Educație

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului, care reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor din sistemul de învăţământ românesc.

Potrivit unui comunicat de presă emis, proiectul Statutului elevului “a fost elaborat de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Consiliul Naţional al Elevilor şi alte organizaţii reprezentative ale elevilor şi are în vedere accesul liber şi gratuit la educaţie de calitate, libertatea de expresie, dreptul de a beneficia în mod echitabil de resursele materiale şi educaţionale furnizate de sistemul educaţional, onestitatea intelectuală, sprijinirea gândirii critice, respectarea demnităţii tuturor membrilor comunităţii şcolare, respectiv deschiderea instituţională pentru schimbări constructive.”

În acelaşi timp, proiectul prevede îndatoriri, interdicţii şi sancţiuni pentru elevii care încalcă prevederile din actele normative în vigoare. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat că proiectul este important pentru că are în vedere atât drepturile, cât şi obligaţiile elevilor din România.


“Un statut al elevului reprezintă un demers necesar în asumarea de către comunitatea şcolară a rolului pe care trebuie să îl aibă elevii în sistemul naţional de educaţie. Ce este important: proiectul vine atât cu drepturile, cât şi cu obligaţiile pe care aceştia le au. Statutul a fost elaborat în întâlniri succesive cu reprezentanţii elevilor şi îmi doresc ca la finalul consultării publice să avem un document robust, reprezentativ pentru învăţământul preuniversitar”, a mai declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter