Educație

Expoziţie inedită de pictură a elevilor de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Cluj-Napoca

Elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Cluj-Napoca vor avea o expoziţie inedită de picturi realizate de ei în cadrul unui proiect derulat împreună cu copii din alte şcoli din România, Polonia, Turcia.

Proiectul intitulat ARTmania și-a propus să le ofere elevilor oportunitatea de a-și exprima emoțiile, stările, gândurile, trăirile cotidiene prin intermediul creațiilor plastic. Elevilor le-a plăcut foarte mult să se exprime prin culoare astfel că în luna martie și-au surprins mămicile cu portrete realizate de ei în manieră impresionistă și cubistă. Aceste portrete, precum și alte desene deosebite, fac obiectul Expoziției ARTmania, găzduită de Galeriile Diverta-Hubertus, în perioada 2 – 5 iunie 2016. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 2 iunie, ora 18.00.

Înainte de realizarea lucrărilor, copiii au învăţat tehnicile utilizate în trei mari curente din pictură. “Profesorul de desen Adrian Bîlcu de la Școala Gimnazială Avram Iancu Turda - școală parteneră în acest proiect – a prezentat în cadrul unor tutoriale (audio-video) specificul și tehnicile utilizate de reprezentanții a trei mari curente artistice din pictură: impresionismul, cubismul și expresionismul. Elevii au avut ocazia să vizioneze aceste tutoriale acasă, de câte ori au dorit, până le-au înțeles. La orele de arte, având deja lecția învățată de acasă, s-au mai făcut câteva clarificări, după care fiecare elev a realizat lucrări și studii, îndrumat fiind la nevoie, de către profesorul de la clasă”, a declarat învăţătoarea Rodica Gavriş-Pascu, coordonatoarea elevilor în acest proiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter