Educație

Ce festival „îi suflă în ceafă” TIFF-ului?

Zeci de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării au fost prezenţi la gala de deschidere a festivalului studenţesc de producţie vizuală.

“V for Visual” este cel de-al treilea eveniment organizat în cadrul Zilelor Culturii Media şi găzduieşte o competiţie de producţii video studenţeşti non-fiction, o expoziţie de fotografie, ateliere de lucru şi dezbateri vizând noile tendinţe ale jurnalismului vizual.

Sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca a fost plină la deschiderea festivalului. „Anul acesta producţiile voastre sunt mai bune decât în anul trecut”, le-a transmis organizatorul festivalului Constantin Trofin studenţilor prezenţi în sală.


Invitatul special al festivalulului a fost Cosmin Savu, corespondentul special la PRO TV şi realizator la emisiunea “România, te iubesc”.

„Trăim vremuri grele pentru televiziune. Voi speraţi să intraţi în zona asta şi tare m-aş bucura să reuşiţi, dar e greu. Eu am început din 1998 şi de atunci tot învăţ”, le-a spus Cosmin Savu studenţilor prezenţi la Cinema Victoria.


De asemenea, şi directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, trebuia să fie prezent la gala de deschidere, dar din diverse motive nu a reuşit să ajungă. „Şi Tudor Giurgiu v-a transmis mesajul său de succes. Eu cred că Tudor simte în ceafă răsuflarea festivalul V For Visual”, a spus Constantin Trofin.

Avem studenţi capabili să facă faţă oricăror provocări ale industriei, iar acest festival le dă ocazia să fie jurizaţi de profesionişti de top. În cariera oricărui om contează să i se traseze direcţii corecte încă de la început, iar acest festival dovedeşte cu prisosinţă că facultatea pregăteşte cu adevărat profesionişti, nu simpli teoreticieni, a menţionat Constantin Trofin.


Pentru proiecţia de gală au fost selectate 25 de materiale în cadrul căreia au fost desemnate cele mai bune lucrări. Juriul a fost alcătuit din profesionişti media: Cosmin Savu (jurnalist şi producător la emisiunea România, te iubesc), Ioana Avădani (director executiv la Centrul pentru Jurnalism Independent), Lucian Ionică (director TVR Timişoara şi conferenţiar dr. Universitatea de Vest Timişoara), Dan Curean (producător de documentar), Ovidiu Pop ( realizator TV, Televiziunea Română). S-au acordat premii pentru cel mai bun short non fiction, cel mai bun photo slideshow şi cea mai bună fotografie. De asemenea, audiența a desemnat prin vot lucrarea cu cel mai mare succes de public.

Vernosajul expoziţiei foto “V for Visual Press Photo” va avea loc vineri, 20 mai, de la ora 10 la FSPAC (str. Traian Moşoiu, nr. 71).

Ultimele Stiri
abonare newsletter