Educație

Elevii clujeni, medaliaţi cu aur la olimpiada de matematică şi informatică

Elevii clujeni care s-au pregătit pentru Olimpiadele Naționale la Matematică și Informatică au câștigat trei medalii de aur, șapte de argint și cinci de bronz.

La Olimpiada Națională de Matematică, Dragoş Crişan (clasa a IX-a) și Maria Crăciun (clasa a XI-a) au obținut câte o medalie de aur și mențiuni din partea Ministerului Educației. Și Mihnea Leonte (clasa a VII-a), Mihnea Cuibus (clasa a XII-a), Diana Harambaș (clasa a VI-a) și Andrei Petridean (clasa a IX-a) au câștigat patru medalii de argint la faza națională. Ministerul Educației i-a premiat pe ultimii doi și cu mențiuni. Elevii clujeni premiați cu medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică sunt Diana Jidavu (clasa a VI-a), Vlad Coroian (clasa a VIII-a) și George-Daniel Ile (clasa a VIII-a).

În acest an, județul Cluj va trimite cinci elevi în lotul național lărgit pentru Olimpiada Internațională de Matematică: pe Mihnea Leonte, Dragoș Crișan, Andrei Petridean, Maria Crăciun și Mihnea Cuibus.


Olimpiada Națională de Informatică

Dragoș Crișan (clasa a IX-a) a obținut performanța unei medalii de aur și a unei mențiuni la Olimpiada Națională de Informatică, în timp ce Bogdan Tudor Alexandru (clasa a IX-a), Vasile Lup (clasa a XII-a) și Sebastian Nechita (clasa a XII-a) au câștigat trei medalii de argint. Ultimii doi au fost premiați și cu mențiuni din partea Ministerului Educației. Totodată,  Răzvan Horhat și Raul Rusu (ambii în clasa a X-a) au câștigat două medalii de bronz.

În lotul național lărgit pentru Olimpiada Internațională de Informatică, Clujul va fi reprezentat de Sebastian Nechita.


Monitorul de Cluj a scris şi anul trecut despre performanţele elevilor clujeni şi despre cât de greu le-a fost acestora să ajungă la un asemenea nivel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter