Educație

Cinci elevi din Cluj au copiat la simularea examenului de Bac

9.200 de elevi din judeţul Cluj au susţinut ieri proba obligatorie a profilului în cadrul simulării examenului de Bacalaureat.

Cinci elevi au copiat la simularea examenului de Bac Cinci elevi au copiat la simularea examenului de Bac

Cinci elevi (patru din Cluj-Napoca şi unul din Huedin) au fost eliminaţi ieri din examen după ce au fost prinşi copiind. “În 09.03.2016, a avut loc proba obligatorie a profilului în cadrul simularii examenului de bacalaureat 2016 - matematică sau istorie. Din păcate, un număr cinci elevi (patru din Cluj-Napoca, iar unul din Huedin) au fost eliminaţi astăzi (ieri – n.red.) din examen pentru tentativă de fraudă”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

La nivelul judeţului Cluj, au fost aşteptaţi la examen 9.200 de elevi de clasa a XI-a, respectiv a XII-a. Examenul s-a desfăşurat în 60 de centre de examen.


Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor pe 18 martie.

Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.


"Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizează MENCȘ.

Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Etichete: simulare bac bac
abonare newsletter