Educație

Elevi din şapte ţări învăţă despre lacuri la Cluj – GALERIE FOTO

În perioada 22-25 februarie, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" a fost gazda întalnirii transnaţionale cu scop de învăţare din cadrul proiectului european “The Lakes in Our Lives".

“The Lakes in Our Lives” este un proiect de parteneriat strategic Erasmus+, acţiunea KA 2, finanţat prin fonduri europene, care se desfăşoară pe parcursul anilor şcolari 2014-2015 şi 2015-2016. Parteneri în acest proiect sunt şcoli din Islanda, Polonia, Turcia, Cehia, Bulgaria, Suedia şi România.

Plecând de la tema generală a proiectului, lacurile şi rolul lor, activităţile desfăşurate vor să încurajeze elevii să descopere ştiinţele prin activităţi care evidenţiază aplicabilitatea acestora  în situaţii reale. Astfel, culegerea de informaţii, realizarea de prezentări PPT, filme, postere, participarea la lecţii practice, cercetarea florei şi faunei, analize de laborator ale apei, realizarea de lecţii on-line de chimie, realizarea unei hărţi turistice interactive, a unei pagini Web, realizarea de analogii între ştiinţă şi artă, sport, universul înconjurător sunt exemple de activităţi ce sunt realizate în cadrul proiectului.


Proiectul se adresează elevilor care au dificultăţi în accesarea curriculum-ului, elevilor care provin din medii dezavantajate, elevilor care doresc să-i sprijine pe cei aflaţi în situaţia de abandon şcolar, profesorilor interesaţi în abordări pedagogice inovative.

Întâlnirea de la Cluj-Napoca a cuprins workshopuri şi prezentări ale activităţilor desfăşurate de şcolile partenere din cele 7 ţări, un tur al oraşului, primirea delegaţiei de către domnul primar Emil Boc, atelier de creaţie la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, activităţi de învăţare nonformale la Salina Turda, Facultatea de Chimie,  Muzeul Apei, Hidrocentrala de la  Mărişel.


Web site-ul proiectului: http://ourlakes.eu.

Etichete: lacuri cluj elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter