Educație

Ce măsuri a luat Liceul de Muzică pentru a-i proteja pe elevi de învăţătoarea isterică

Conducerea Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca o monitorizează permanent pe învăţătoarea Monica Chiorean, acuzată în urmă cu un an că a jignit un elev la clasă, iar copiii completează chestionare în mod constant prin care dau detalii despre comportamentul ei.

Directorul Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă, Vasile Sândean Ovadiuc, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a luat aceste decizii pentru a reda celor din jur încrederea în colegiu şi susţine că acesta nu a înregistrat niciun incident asemănător în cei 65 de ani de existenţă. Directorul speră că acest caz a fost unul izolat şi spune că speră ca rezultatele şi performanţele copiilor care învaţă aici să recâştige vizibilitatea pe care o merită.

“Justiţia s-a pronunţat, iar învăţătoarea a fost reîncadrată la clasa unde a predat. Activitatea sa este monitorizată periodic, iar în urma finalizării cercetării nu s-a mai retras niciun elev. Este monitorizată prin asistenţe la clasă, în sensul că reprezentanţi ai conducerii intră inopinat şi observă ce se întâmplă, dar şi prin chestionare aplicate elevilor. Am elaborat chestionare pe nivelul lor de vârstă şi încercăm, totodată, să păstrăm legătura cu părinţii, colaborarea cu aceştia fiind permanentă. Sper că a fost un caz izolat, întâmplător”, a declarat Sândean Ovadiuc în cadrul conferinţei de presă.


Învăţătoarea, care a fost acuzată în urmă cu mai multe luni de părinţii unui elev că l-a jignit, adresându-i apelative precum „tâmpit” şi „jumătate de creier”, s-a reîntors la catedră în decembrie 2015. Învăţătoarea a fost condamnată de Judecătoria Cluj-Napoca pentru purtare abuzivă la cinci luni de închisoare, însă pedeapsa a fost amânată pentru doi ani, iar dreptul de a preda nu i-a fost interzis.

Chiar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a explicat atunci că, din moment ce în motivarea instanţei nu i s-a interzis acest drept, IŞJ nu i-l poate lua.


Acest caz a ajuns în instanţă după ce un grup de părinţi ai unor elevi ai învăţătoarei au depus o plângere la poliţie. Această plângere a fost urmată şi de o anchetă a ISJ Cluj. La baza acestor cercetări a stat o înregistrare, făcută cu un reportofon, de către unul din elevii de clasa I ai învăţătoarei. Aparatul a fost dat copilului de către părinţi, după ce acesta s-a plâns acasă de comportamentul cadrului didactic.

Citeşte şi:


Învăţătoarea isterică de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, audiată de poliţişti

Învăţătoarea isterică nu mai predă la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă


Vă mai amintiţi de învățătoarea ISTERICĂ de la Liceul de muzică „Sigismund Toduță”? „Mă, tu eşti nebun la cap? Jumătate de creier ce eşti”. Directorul liceului şi-a dat demisia

Ultimele Stiri
abonare newsletter