Educație

Trei candidaţi în cursa pentru funcţia de rector al UBB

Trei profesori şi-au depus candidatura pentru a intra în cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj.

Academicianul Ioan-Aurel Pop, actualul rector al UBB, prorectorul Marcel Pop şi conferenţiarul Gheorghe Fătăcean, de la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi-au depus dosarele de candidatură până luni, când a expirat termenul de înscriere.

Ioan-Aurel Pop este membru al Academiei Române, director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, fiind specializat pe istoria medievală, instituţii medievale şi paleografie latină.


Înainte de a deveni rectorul UBB, în martie 2012, Ioan-Aurel Pop a fost directorul Centrului Cultural Român din New York (1994-1995) şi directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia (2003-2007). În 1989, Ioan-Aurel Pop a obţinut titlul de doctor în istorie cu teza "Adunările cneziale din Transilvania în secolele XIV - XVI", fiind cel mai tânăr membru corespondent al Academiei Române.

Prorectorul Marcel Pop este profesor la FSEGA, unde predă discipline din domeniul marketingului. Din martie 2012, el este prorector al UBB, responsabil cu domeniile competitivităţii, formării continue şi de învăţământul la distanţă.


Gheorghe Fătăcean este, de asemenea, conferenţiar la Catedra de contabilitate a FSEGA, unde predă Contabilitate managerială şi Contabilitatea şi auditul pieţei de capital. Este membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi şi al Camerei Auditorilor Financiari.

Alegerea unui nou rector va avea loc în data de 1 martie, timp în care se va desfăşura campania electorală, în cursul căreia cei trei candidaţi îşi vor prezenta programul şi viziunea asupra dezvoltării viitoare a universităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter