monitorulcj.ro Menu
Educație

(P) Poveste de Crăciun în Ardeal, la Colegiul Tehnic “Raluca Ripan” – GALERIE FOTO

Colegiul Tehnic “Raluca Ripan” din Cluj-Napoca a organizat joi, 10 decembrie 2015, începând cu ora 12.00, activitatea "Poveste de Crăciun în Ardeal”.

Elevii claselor a IX-a au ilustrat prin produse de patiserie şi dans popular zona Someşurilor, iar cei din clasele a X-a au prezentat cu sceneta "Irozii” şi prin produse de patiserie tradiţională şi actuala zona Făgăraşului.

Ne-au încântat cu colinde tradiţionale din Maramureş elevii claselor a XI-a, care au fost răsplătiţi cu colăcei şi prăjituri specifice zonei.


Clasele a XII-a ne-au introdus în atmosfera specifică de sărbătoare a Crăciunului din secolul al XVIII-lea din Tara Moţilor prin gastronomie specifică: patiserie şi produse tradiţionale.

"Personajele” din Povestea de Crăciun în Ardeal au fost elevii şcolii, îmbrăcaţi în port popular caracteristic zonei prezentate.


La eveniment a fost prezent reprezentantul firmei Cosm-Fan Carmangerie d-nul Moldovan Cosmin, care a oferit celor 15 elevi de la specializarea “preparator produse carne și pește” ai clasei a X-a profesională a colegiului nostru, burse suplimentare în valoare de 200 lei/lună. Bursele au fost acordate pentru primele două luni ale semestrului I de școală și reprezintă o primă parte a finanțării pe care compania clujeană s-a angajat să o asigure pe parcursul acestui an școlar. Valoarea totală a burselor va fi de 30.000 lei.

Finalul poveştii a fost unul fericit, prin inaugurarea atelierului de instruire practică, specializarea Gastronomie şi a unei Săli de servire cu o capacitate de 36 de locuri, ambele realizate din fonduri proprii.

Etichete: burse cluj napoca elevi