Educație

Biblioteca Vie, la Cluj, de Ziua Internațională a Toleranței

Luni, 16 noiembrie, a avut loc “Human Library” (Biblioteca Vie) cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Tineretului ONU din România, împreună cu Cluj International Awerness Organization și a avut ca și scop promovarea diversității și egalității între oameni.  

Conceptul de “biblioteca vie” aduce în prim plan oameni din diferite țări și diferite culturi care își împărtășesc experiențele de viață și le răspund la întrebări celor interesați să afle mai multe despre cultura lor.


“Cum astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Toleranței, ne-am gândit să organizăm acest eveniment pentru a sublinia importanța diversității și faptul că oamenii nu ar trebui să fie tolerați de cei din jur, ci ar trebui să fie respectați, priviți de la egal la egal și ar trebui să fie sărbătoriți. Iar noi, azi am sărbătorit respectul mutual, bunătatea și umanitatea dintre oameni. Cărțile noastre au împărtășit azi povești incredibile, iar stereotipurile au fost dramate”, a spus Karina Manea, coordonatorul evenimentului.

“Am fost foarte impresionată de diversitatea acestui eveniment. Nu mă așteptam să fie oameni din atâtea țări diferite. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că oamenii au fost foarte deschiși și au încercat să ne învețe cât mai multe despre ei și țara din care vin”, a precizat Ioana Ulici.


Evenimentul a avut participanți din țări ca Brazilia, Pakistan, India, Bolivia sau Franța.

Organizatorii plănuiesc o a doua ediție a evenimentului.


Articol scris de Alexandra Denisa Neagoe, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter