Educație

PREMIERĂ: UBB Cluj a intrat în topul internaţional realizat de Comisia Europeană

Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca va intra în U-Multirank, topul internaţional al universităţilor, ce va fi lansat luna viitoare de Comisia Europeană.

Alături de universitatea clujeană în Topul 500 universităţi, realizat de Comisia Europeană, va intra şi Universitatea din Bucureşti.

Potrivit ministrului delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu, în competiţie s-au înscris 11 universităţi din România, dar numai două au intrat în top 500 universităţi.


Comisarul european pentru Educaţie, Ştiinţă, Tineret şi Sport, Androulla Vassiliou, a declarat pentru Gândul că topul internaţional al universităţilor va fi lansat în luna aprilie şi că în total s-au înscris 600 de universităţi, printre care sunt şi universităţi româneşti. 

Pentru început, U-Multirank evaluează universităţile în patru domenii: administrarea afacerilor, inginerie mecanică, inginerie electrică şi fizică.


U-Multirank, lansat în 2013

Comisia Europeană a lansat anul trecut în ianuarie o nouă clasificare internaţională a universităţilor din întreaga lume, pentru patru domenii. Topul realizat de Comisia Europeană are la bază următoarele criterii : reputaţia pentru cercetare, calitatea predării şi învăţării, orientarea internaţională, succesul tranferului de cunoştinţe şi contribuţia la dezvoltarea regională.


Clasamentul a fost elaborat de un consorţiu independent, condus de Centrul pentru Învăţământ Superior din Germania şi de Centrul pentru Studii Politice de Învăţământ Superior din Ţările de Jos.

Ultimele Stiri
abonare newsletter