Educație

Primele REZULTATE de la simulare

Nota obţinută de elevi la Evaluarea Naţională este extrem de importantă deoarece din acest an, admiterea în liceu se va face pe baza mediei în pondere de 75%.

Au apărut primele rezultate de la simularea pentru Evaluarea Naţională, evaluare care a avut loc în perioada 18-20 februarie. Au fost corectate trei sferturi din lucrări, iar conform ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, rezultatele sunt dezastroase: jumătate din elevi nu au obţinut notă de trecere.

“Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinţi, elevi şi cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Şi am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.


Rezultatele finale vor fi afişate abia în data de 7 martie, iar atunci se va afla care este rata de promovabilitate la această simulare pe fiecare judeţ în parte.

Notele obţinute la simulare nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi discutate la clasă de către elevi, părinţi şi profesori. Scopul organizării acestor simulări este acela de a se afla care este nivelul de pregătire al elevului şi care îi sunt lipsurile la materiile din care va susţine Evaluarea Naţională. Părinţii şi profesorii vor trebui să găsească modalităţi prin care să-l pregătească pe copil până în vară.


75% din evaluare, admiterea la liceu

Nota pe care o vor obţine elevii la Evaluarea Naţională va fi extrem de importantă deoarece din acest an ea va reprezenta un procentaj de 75% din admiterea la liceu faţă de 50%  în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 % ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 13 iunie 2014, iar în perioada 16-18 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională. În 23 iunie elevii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, în 24 iunie la limba şi literatura modernă, iar în 25 iunie va avea loc proba scrisă la matematică. Rezultatele vor fi afişate în data de 27 iunie, după care elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter