Educație

Start la înscrierea în clasa pregătitoare

Înscrierile în clasa 0 încep luni, iar părinţii clujeni pot depune cererile online sau la sediile unităţilor de învăţământ la care vor vrea să studieze copilul lor.

La nivelul judeţului Cluj, 5400 de copii îşi pot găsi un loc în una din cele 341 de clase pregătitoare. Dacă săptămână trecută părinţii micuţilor s-au putut informa la ce şcoală poate studia copilul său, conform arondărilor, de luni vor putea să facă înscrierea propriu zisă.

În perioada 24 februarie -14 martie, părinţii vor trebuie să completeze online sau la sediul unităţii de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor o cerere tip de înscriere. De menţionat este faptul că părinţii care vor completa această cerere online vor trebuie să se prezinte şi la sediul unităţii şcolare pentru a i se confirma primirea formularului.


Înscrierile se pot face de luni până vineri între orele 8.00-20.00, iar sămbata şi duminica între orele 8.00-13.00.

Ce părinţi trebuie să-şi înscrie copiii?

Clasa pregătitoare a devenit obligatorie încă din anii trecuţi. Părinţii a căror copii vor împlini vârsta de şase ani până la data de 31 august 2014 sunt obligaţi să-şi înscrie copiii la o şcoală pentru a urma cursurile unei clase pregătitoare.


La fel şi părinţii a căror copii vor împlini vârsta de şase ani după această dată îi vor putea înscrie la şcoală, însă abia după ce au primit un aviz favorabil din partea specialiştilor care confirmă faptul că micuţul este suficient de mult dezvoltat psihologic pentru a putea începe şcoala.

Părinţii care vor vrea să-şi înscrie copilul la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie o vor putea face, însă înscrierile se vor face în funcţie de numărul locurilor libere. Părinţii au obligaţia ca pe cererea tip de înscriere să bifeze că sunt de acord să se întoarcă la şcoala de circumscripţie dacă copilul nu va avea loc la o altă şcoală.


Părinţii care nu şi-au putut înscrie copiii în perioada 24 februarie – 14 martie, din diferite motive, nu trebuie să se panicheze. Vor mai putea face acest lucru în intervalul 25 martie – 4 aprilie.

La 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.


 

 

abonare newsletter