Educație

Studenți de la UBB, locul I la Concursul de Studii de Caz de Finanţe din Győr

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, linia de studiu maghiară, au obținut premiul I, pentru al 2-lea an consecutiv, la Concursul de Studii de Caz de Finanţe din Győr, Ungaria.

Ediţia a XII-a a Concursului de Studii de Caz de Finanţe din Győr, Ungaria a fost organizată în perioada 7-9 februarie 2014 şi au participat 15 echipe din 14 universităţi. Concurenţii au primit sarcina de a rezolva o problemă financiară complexă, studiul de caz fiind asigurat de firma BUSCH-Hungária, o întreprindere cu o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

Proba de concurs a presupus determinarea pragului de rentabilitate al firmei D&H Hungária, propunerea unui sistem de indicatori cheie (KPI, key performance indicator) cu ajutorul căruia management-ul firmei poate urmări performanţa întreprinderii, determinarea şi prezentarea parametrilor care influenţează în cea mai mare măsură rezultatele firmei. De asemenea, studenţii au primit sarcina să evalueze o investiţie care viza precizia de turnare de oţel a echipamentelor firmei şi să determine cum va evolua rezultatul firmei în cazul unei cantităţi date de producţie asigurate de o investiţie de 15 milioane de euro.


Atât juriul, cât şi organizatorii concursului au evidenţiat faptul că, în ultimii 7 ani, echipa Departamentului de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din UBB, a urcat pe podium în fiecare an, având cel mai constant şi bun rezultat în ierarhia instituţiilor participante.

Participarea cu succes la acest concurs şi la multe alte concursuri de studii de caz dovedesc că studenții pot folosi cunoştinţele dobândite la Universitatea Babeş-Bolyai în rezolvarea problemelor reale care apar în diferite industrii şi că pregătirea economică de la UBB este una care asigură angajaţi competenţi pe piaţa muncii internaţionale.


 

Etichete: ubb cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter