Educație

Caravana Speranţei i-a învăţat carte pe copiii de la Pata Rât

Copiii din cartierul Dallas şi cei de la Pata Rât au învăţat, timp de şase luni, să scrie, să citească şi cum să se comporte în societate în cadrul proiectului Caravana Speranţei.

Fundația Creştină de ajutorare, în parteneriat cu Fundația ProRroma şi cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca au derulat Proiectul destinat alfabetizării copiilor care trăiesc în cartierul Dallas şi pe rampa de gunoi de la Pata Rât intitulat Caravana Speranței la Pata Rât, demarat în perioada iunie-noiembrie 2013.

Scopul principal a fost să ofere copiilor selectați pregătirea în vederea alfabetizării și acele abilități și minime cunoștințe care să le permită înscrierea, sau după caz reînscrierea la școală, la nivelul grupei pregătitoare/clasa zero, sau în ciclul primar în cadrul programelor de tip Șansa a II-a.


„Am demonstrat că le putem schimba perspectiva asupra stilului lor de viaţă şi a oportunităţilor pe care le pot avea prin educație și integrare. Acești copii au luat contact în aceste șase luni cu educația pe modelul educației de stat însă în formă alternativă și adaptată, și-au format deprinderile de comportament care să le permită integrarea în societate, au reușit să îndrăgească programele educative astfel încât să vină cu drag spre Centrul Multifuncțional”, a declarat Lacrima Andreica, manager al proiectului.

Copiii au deprins abilităţi de comportamente sociale, norme minime de igienă, au învăţat literele şi cifrele.

abonare newsletter