Educație

Cursanți ai Școlii Populare de Artă din Cluj, premiați la mai multe concursuri

Mai mulți cursanți ai Școlii Populare de Artă din Cluj-Napoca au fost premiați în acest weekend în cadrul a două concursuri.

La sfârşitul săptămânii trecute două eleve ale Şcolii Populare de Arte din Cluj-Napoca au participat la Festivalul-concurs Internaţional de muzică populară românească “În grădina cu flori multe” ce a avut loc în oraşul Cernăuţi din Ucraina. Alexandra Creţ, elevă în anul I, secţia cânt popular, în clasa expertului Ana Strîmturean a reuşit să aducă la Cluj premiul I iar Lavinia Sînteonean, anul II, tot cânt popular, clasa expertului Claudiu Ciotleuş a obtinut locul II.

Organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Românesti din Cernăuţi, în parteneriat cu Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, concursul a reunit peste 50 de concurenţi din România, Ucraina şi Republica Moldova. Acompaniaţi de orchestra Şcolii de Arte “Ion Irimescu” din Suceava, tinerii cu vârste cuprinse între 6 şi 25 de ani au evoluat în faţa juriului format din specialisti în domeniu şi oameni de cultură dar şi în faţa publicului din Cernăuţi,  iubitor de muzică populară.


Premierea a avut loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora 10:00, unde juriul a hotărât ca premiul I, la categoria de vârstă 17-25 de ani, să-i revină Alexandrei Creţ de la Şcoala Populară de Arte Cluj. „Este foarte important pentru mine acest premiu, este un inceput bun având în vedere că sunt doar în anul I. Premiul obţinut la Cernăuţi îmi dă curaj să merg mai departe pe acest drum al muzicii populare pentru că îmi place ceea ce fac. Ţin să îi mulţumesc profesoarei mele, doamnei Ana Strîmturean, pentru că m-a pregătit şi m-a îndemnat să particip”, a declarat Alexandra.

La aceeaşi categorie a obţinut premiul II Lavinia Sînteonean, tot reprezentantă a Şcolii Populare din Cluj-Napoca. Pentru Lavinia acesta a fost primul premiu şi al doilea concurs la care a participat. Crede că pentru a obţine rezultate deosebite în acest domeniu, pe lângă talent „trebuie să ai curaj, să crezi cu tărie în forţele tale şi să participi la astfel de competiţii, care te ajută să evoluezi”.


Clujenii, premianți și la Satu Mare

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă 23 noiembrie 2013,  la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu-Mare s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-concurs “Muzica inimii mele”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Şcoala de Arte Satu Mare. La competiţie au participat 28 de concurenţi şi şase formaţii din şapte judeţe.  Scoala Populară de Arte din Cluj-Napoca a reuşit să obţină la acest concurs trei premii. Juriul a avut o misiune dificilă în a stabili câştigătorii. Astfel, la categoria solişti vocali, premiul al II-lea a fost câştigat de Florin Ciotlăuş de la Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca iar locul III de Claudiu Blaj, tot cursant al Şcolii clujene. La formaţii, trupa CLUSSIUM a Şcolii Populare de  Arte, coodonată de Rareş Suciu a obţinut un premiu special.


Pentru Florin Ciotlăuş, elev în anul 3 la  secţia canto muzică uşoară, clasa expertului Lacko Tunde, a fost prima participare la un concurs. „A fost o experienţă deosebită, nu mă aşteptam să obţin un premiu însă această reuşită mi-a dat încredere în mine şi în talentul meu şi îmi doresc să particip pe viitor şi la alte concursuri”, a declarat Florin Ciotlăuş, după festivitatea de premiere. La rândul său, Claudiu Blaj, elev în anul I, secţia canto muzică uşoară, clasa expertului Silvia Codrescu a declarat că „participarea la acest concurs este un pas înainte şi o experienţă frumoasă. Este al doilea concurs la care particip şi primul premiu pe care îl obţin şi consider că este important pentru portofoliul meu”.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter