Educație

Concurs pentru bursele Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” va acorda, prin concurs, un număr de 34 de burse destinate elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014.

Într-un comunicat transmis de părintele Bogdan Ivanov care administrează activitatea fundaţiei, potrivit dorinţei înaltului ierarh, din totalul burselor, 18 vor fi pentru elevi, în valoare de 200 lei pe lună fiecare, 12 pentru studenţi şi trei pentru masteranzi, de câte 300 lei pe lună fiecare, iar o bursă însumând 400 lei pe lună va fi destinată unui doctorand.

Bursele pentru elevi, studenţi şi masteranzi se vor acorda pe o perioadă de nouă luni, iar pentru doctoranzi pentru 12 luni, începând de la 1 noiembrie 2013. Doctoranzii şi masteranzii care vor aplica pentru una dintre bursele scoase la concurs vor prezenta un proiect de cercetare, pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse - teologia şi interpretarea ştiinţelor de astăzi, teologia şi bioetica, teologia şi artele.


Potrivit calendarului concursului, tinerii care doresc să beneficieze de sprijinul financiar al Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu” îşi vor depune dosarele până pe 15 octombrie, direct sau prin poştă, la sediul Fundaţiei din Piaţa Avram Iancu nr. 18. Rezultatele vor fi afişate pe 28 octombrie.

Condiţiile de participare la concurs, fişa tip a aplicantului, precum şi actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director şi publicat pe situl Fundaţiei, la www.fundatiabartolomeu.ro.


Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, înfiinţată în anul 2008 de arhiepiscopul şi mitropolitul Bartolomeu, are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi. Fondul alocat pentru bursele anului şcolar şi universitar 2013-2014 este de 77.700 lei. Până în prezent, Fundaţia a acordat 179 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 441.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter