Educație

Proiect pilot la Cluj: elevii din clasele I-IV vor fi mutaţi în clădiri separate

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va derula, de anul viitor, un proiect pilot prin care clasele I-IV vor fi mutate în clădiri separate de clasele mai mari.

Mutarea elevilor din clasele mici în imobile separate de clasele mai mari va avea loc ca urmare a discuţiilor avute de reprezentanţii ISJ Cluj cu părinţii elevilor care şi-au exprimat această dorinţă. “Se vor crea aceste clase în urma discuţiilor cu părinţii care au cerut ca elevii mici să fie în clădiri separate pentru că trebuie să fim realişti, efectulelevilor mari asupra celor mici nu este benefic”, a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general în cadrul ISJ Cluj.

Pentru început, se va derula un proiect pilot în două şcoli. Pentru una dintre ele a fost găsită deja clădirea în care vor fi mutaţi elevii din clasele I-IV. Potrivit conducerii ISJ Cluj, locaţiile pentru elevii mici vor fi create prin modificarea actualelor clădiri. “Vom face nişte transformări ale clădirilor actuale pentru că nu avem fonduri să începem de la zero”, a mai spus Cuibus.


În funcţie de modul cum va merge acest proiect, mutarea elevilor din clasele mici va fi realizată ulterior şi în celelalte şcoli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter