Educație

FOTO - Noul an şcolar a început! Peste 87.000 elevi clujeni, la festivităţile de deschidere

Şcolile din Cluj-Napoca şi-au deschis porţile, în această dimineaţă, pentru elevi. Emoţiile cele mai mari le-au avut elevii din clasa zero.

Curtea Liceului Gheorghe Şincai s-a dovedit neîncăpătoare pentru părinţii şi elevii care au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Cei din clasele mici au venit în prima zi de şcoală cu buchete de flori şi îmbrăcaţi în uniformele şcolare sau alte ţinute. Cele mai cochete au fost fetele,indiferent dacă erau din clasa I sau clasa a XII-a. Unele dintre eleve au lăsat acasă uniforma în prima zi de şcoală şi au îmbrăcat rochii asortate cu poşete şi pantofi, sandale sau bocanci.

La Liceul Gheorghe Şincai festivitatea de deschidere a început cu intonarea imnului, urmată de o scurtă rugăciune rostită de preoţii prezenţi  la eveniment. Au urmat apoi scurte discursuri ale conducerii liceului, prefectului Gheorghe Vuşcan, reprezentantului Primăriei Cluj-Napoca şi al Jandarmeriei.


“Aveţi de apărat o performanţă deoarece în ultimii doi ani, Gheorghe Şincai a fost liceul cu promovabilitate 100% la bacalaureat. Anul trecut, trei elevi au obţinut nota 10, iar anul acesta,o elevă cu media 10”, a afirmat Gheorghe Vuşcan.

Festivitatea s-a încheiat cu un tunel de flori pentru elevii din clasele zero, a V-a şi a IX-a.


Toate şcolile din judeţul Cluj au avut astăzi festivităţi de deschidere. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, 87.642 de elevi şi copii de grădiniţă din judeţul Cluj au început activitatea şcolară astăzi.

Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Cluj a declarat că se remarcă anul acesta o creştere semnificativă a numărului de elevi la clasa pregătitoare – 5343 elevi şi clasa I: 4.260 elevi. Au fost create 257 de clase pregătitoare, 192 de clase a IX-a, 18 clase de învăţământ profesional, 19 clase de postliceală şi 13 clase de şcoală de maiştri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter