Educație

UBB renunţă la şapte specializări, dar introduce altele noi

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) va introduce trei specializări noi la nivel de licenţă şi 15 programe la nivel de master, după ce a renunţat la şapte specializări din cauza interesului scăzut în rândul candidaţilor.

Conducerea UBB susţine că introducerea specializărilor noi se face pentru a corela oferta educaţională şi programele de studiu conform cerinţelor studenţilor şi a pieţei muncii. În acest sens, UBB a propus spre acreditare trei specializări noi la nivel licenţă şi 15 programe la nivel master pentru anul universitar 2013-2014. Pe de altă parte, UBB a renunţat la şapte specializări: trei din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică: Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale, Chimia mediului (învăţământ cu frecvenţă), trei specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului: Ingineria sistemelor  biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, extensia Sfântu Gheorghe), Ingineria sistemelor  biotehnice şi ecologice (extensia Sfântu Gheorghe), una din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie: Filosofie (în limba maghiară – ID), iar din cadrul Facultăţii de Studii Europene, specializarea Management (extensia Bistriţa).

Specializările la care s-a renunţat au funcţionat pe baza unei autorizaţii provizorii, dar din cauza numărului mic de studenţi şi al interesului scăzut, UBB nu a mai solicitat acreditarea acestor programe de studiu şi a preferat radierea lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter