Educație

ADMITERE LICEU 2013: Cum se calculează media de admitere şi cum se completează fişa de admitere

Elevii care au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională 2013 se pot înscrie din prima etapă la amditere liceu 2013.

Elevii vor fi admişi la liceu în baza mediei obţinute după formula: MA = ABS + EN, unde  MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor V - VIII, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională.

Cum se completează fişa de admitere:


Potrivit Mediafax, elevii trebuie să completeze cât mai multe coduri de unităţi şcolare pentru a fi convinşi că sunt admişi. Un număr mai mare de coduri completate le poate oferi elevilor siguranţă în obţinerea unui loc la liceu, chiar dacă nu este la cel dorit.

Cum se face repartizarea computerizată


Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opţiuni prima opţiune validă la care există locuri libere. Ordinea opţiunilor de pe fişă este prin urmare semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opţiunile exprimate pe fişă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.


Anul acesta, completarea fişelor de înscriere în liceu, în care sunt exprimate opţiunile elevilor pentru anumite unităţi de învăţământ, are loc în intervalul 5 - 9 iulie, iar repartizarea computerizată se va face în 16 iulie. O a doua repartizare computerizată, pentru absolvenţii de învăţământ gimnazial care nu au fost repartizaţi în prima sesiune, va avea loc pe 25 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter