Educație

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Cluj: Procentul mediilor peste 5 a crescut uşor după contestaţii, la 88,30

Procentul mediilor peste 5 la evaluarea naţională a crescut uşor, în judeţul Cluj, după analizarea contestaţiilor, respectiv de la 88,15 la 88,30, fiind admise 154 din cele peste 360 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de note.

sursa foto rnews.ro sursa foto rnews.ro

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, că în judeţ procentul mediilor peste 5 la evaluarea naţională a crescut, după analizarea contestaţiilor, de la 88,15 la 88,30.

"Au fost depuse 363 de contestaţii, din care 266 la română, 75 la matematică, 16 la limba maghiară şi 6 la germană. Un număr de 154 de contestaţii au fost admise, 140 primind puncte în sus, iar 14 în jos. Sper ca rezultatele bune de la evaluarea naţională să fie urmate de cele de la bacalaureat", a spus Cuibus, citat de Mediafax.


Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, declara, duminică, într-o conferinţă de presă, că în judeţ procentul mediilor peste 5 la evaluarea naţională a fost de 88,15, înainte de contestaţii, faţă de 75,62 la sută cât a fost anul trecut, "rezultatul fiind unul bun".

Astfel, au fost 38 de medii zece, faţă de 18 câte au fost înregistrate anul trecut.


Potrivit acestuia, rezultatele bune au avut la bază cele 250 de inspecţii inopinate făcute la clasa a VIII-a în unităţile de învăţământ din judeţul Cluj, la care se adaugă orele suplimentare la matematică şi română pentru elevi, dar şi cele două etape de simulări, în cadrul cărora lucrările corectate s-au întors la şcoală şi au fost văzute şi analizate de părinţi, elevi şi profesori.

"Ca explicaţie pentru aceste rezultate ar fi şi dificultatea subiectelor de la Matematică, unii elevi susţinând că au fost mai uşoare decât cele de anul trecut", sublinia şeful ISJ Cluj.


În Cluj, la evaluarea naţională au fost înscrişi 4.345 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter