Economie

Aeroportul Cluj, în top la transporturile de marfă, în primul trimestru din 2022

Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca se numără printre aerogările din România cu cele mai mari cantități de marfă transportată aerian.

Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca se numără printre aerogările din România cu cele mai mari cantități de marfă transportată aerian. Foto: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca se numără printre aerogările din România cu cele mai mari cantități de marfă transportată aerian. Foto: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 


Transportul aerian de mărfuri (inclusiv poştă) a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 41,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 8.966 tone la 12.711 tone, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

 


Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, cu 3.700 tone mărfuri încărcate şi 5.100 tone mărfuri descărcate, Traian Vuia Timişoara, cu 800 tone mărfuri încărcate şi 1.400 tone mărfuri descărcate, şi Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca, cu 700 tone mărfuri încărcate şi 1.000 tone descărcate.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În trafic intern, activitatea principalelor aeroporturi româneşti se prezintă astfel: Henri Coandă Bucureşti, cu 2,6% în total tone mărfuri încărcate, Avram Iancu Cluj-Napoca, cu 58,4% în total tone mărfuri încărcate, şi Traian Vuia Timişoara, cu 39% în total tone mărfuri încărcate.

CITEȘTE ȘI:

Transportul aerian de pasageri a crescut în primele luni din 2022. Aeroportul din Cluj rămâne printre cele mai importante din țară

Ultimele Stiri
abonare newsletter