Economie

Comerțul online din România a crescut în 2011 cu 24%

<p>Volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul anterior, ajungând la 158,9 milioane de euro, conform datelor furnizate de Romcard şi transmise de ePayment.</p>

 

„Prin platforma ePayment a fost procesat un volum de 138,8 milioane de euro, lunile cu cele mai mari vânzări fiind mai, iunie şi iulie, când tranzacţiile s-au ridicat la aproape 14 milioane de euro lunar”, se arată într-un comunicat al GECAD ePayment remis Mediafax.

Potrivit companiei, creşterea realizată la nivelul anului 2011 a fost impulsionată de o serie de campanii şi promoţii desfăşurate de jucătorii din industrie.

„Creşterea industriei este un fenomen natural, pe măsură ce industria evoluează şi atrage tot mai mulţi cumpărători iar acest trend va continua şi în următorii ani. În 2011 însă, atât magazinele online, cât şi procesatorii, băncile şi emitenţii de carduri au implementat campanii de încurajare a comerţului electronic, de comunicare a beneficiilor plăţii online, cu accent pe securitate şi 3D Secure, precum şi campanii de tip discount. (...). Împreună au încurajat plata online şi au susţinut creşterea industriei”, a afirmat directorul general ePayment, Cristian Herghelegiu.

În perioada analizată, creşteri mari s-au înregistrat la flori - 29,6%, jucării - 23,4%, cadouri -21,3% şi produse IT - 32%. Valoarea medie a coşului de cumpărături online a consemnat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, de la 58 euro în 2010 la 64 euro în 2011, conform datelor din sistemul ePayment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter