Economie

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite în pandemie? Valabilitatea lor ar putea fi prelungită

Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în anul 2020 și nefolosite din cauza pandemiei de COVID-19, ar putea fi prelungită.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite în pandemie? Valabilitatea lor ar putea fi prelungită Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite în pandemie? Valabilitatea lor ar putea fi prelungită

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre acordarea voucherelor de vacanţă, precizând că a propus prelungirea cu un an a tichetelor emise din anii anteriori şi nefolosite din cauza pandemiei.


„Legat de vouchere de vacanţă, este deja o discuţie, a fost o discuţie astăzi în Guvern. Noi, ministerele iniţiatoare - IMM şi Ministerul Muncii - am propus şi prelungirea voucherelor de vacanţă care mai sunt şi din cauza pandemiei nu au putut fi folosite şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul următor ”, a spus Budăi, după şedinţa Executivului.

El a afirmat că valabilitatea voucherelor de vacanţă nefolosite ar putea fi prelungită până la sfârşitul anului următor.


„Până la sfârşitul anului următor (să fie prelungită valabilitatea voucherelor de vacanţă nefolosite - n.r.). Aceasta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale ”, a menţionat Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că este vorba despre voucherele emise în 2020, dar sunt în discuţie şi cele din 2019.


„În primă discuţie am înţeles de la ministrul IMM că a trecut 2020, eu ştiu că în piaţă mai sunt şi din 2019. O să discutăm în Guvern şi cu siguranţă când va fi ordonanţa de urgenţă vom discuta şi vom decide forma finală. Se aşteaptă observaţii de la celelalte ministere de resort ”, a adăugat Marius Budăi.

În perioada 2022 - 2026, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, iar valoarea lor va rămâne de 1.450 lei pentru fiecare salariat.


Decizia acordării voucherelor de vacanță vine după ce în acest an bugetarii nu au mai primit tichete cadou pentru petrecerea vacanțelor în România, iar în acest context turismul a avut de suferit pentru că mulți au ales calea vacanțelor de peste hotare.

CITEȘTE ȘI:

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 20% în primele 10 luni ale anului. Care este situația în Cluj?

abonare newsletter