Economie

FOTO. Casă veche din Mărăști, scoasă la vânzare la prețul nesimțit de 400.000 de euro

O casă veche din Mărăști este scoasă la vânzare la prețul de aproape 400.000 de euro. Interiorul este decorat pe stilul rustic, iar terenul casei nu este deloc îngrijit.

 

 


Clujul este cunoscut pentru prețurile foarte mari de pe piața imobiliară, iar acum în pandemie, se pare că vânzările au mers cel mai bine pe sectorul caselor, chiar dacă acestea au prețuri foarte mari în comparație cu apartamentele.

 


Problema este că uneori prețul casei nu corespunde cu ceea ce oferă terenul sau locuința, începând de la finisaje, până la cât de îngrijit este terenul.

Un exemplu în acest caz este o casă veche din Mărăști care este scoasă la vânzare la prețul de 399.000 de euro, fiind chiar și la reducere, prețul său inițial fiind de 410.000 de euro.


Casa se află într-o stare deplorabilă, fiind constuită în 1990, iar starea sa este una renovabilă, cum se specifică și în anunțul imobiliar.

Casa are 115 de metri pătrați, 3 camere și două băi, iar atuul casei este terenul generos de 780 de metri pătrați. Cu toate acestea, condițiile casei nu sunt atât de bune, iar terenul nu este îngrijit. Cu alte cuvinte, pe lângă investiția de aproape 400.000 de euro, cumpărătorul va mai trebui să investească mulți bani în renovarea casei.


Interiorul este „decorat” în stilul rustic, pereții fiind plini de carpete, iar mobila plină de mileuri. Mobila este una extrem de veche, care vine la pachet cu această locuință din 1990.

Clujul este plin de astfel de „oferte”

Cluj-Napoca este cunoscut pentru prețurile sale exagerate când vine vorba de case sau apartamente. Proprietarii „întind coarda” chiar și acum pe vreme de pandemie și fac „oferte pe care nu le poți refuza”.


 

Un alt proprietar a făcut o astfel de „ofertă”. O casă de 70 de metri pătrați, care este prezentată drept „vilă”  este pusă la vânzare la prețul de 870.000 de euro. Singurul beneficiu la această casă este terenul care are 860 de metri pătrați, dar cu toate acestea prețul pe care îl cere propietarul întrece orice barieră de bun simț. Potrivit site-ului de imoniliare, prețul casei este cu 413% mai mare decât prețul mediu oferit pe piața imobiliară. (vezi poze aici).

Interiorul este „decorat” mai pe stilul rustic, dar nu cu mobilă de calitate sau vintage, ci pur și simplu mobilă de pe vremea comunismului. Baia este sub orice critică, de la spațiul pe care îl oferă până la finisarea ei. Prețul cerut se aseamănă cu alte prețuri din Cluj-Napoca, doar că diferența este că proprietățile de acest gen dispun de 10 camere iar condițiile sunt pe măsură.

 

O altă casă foarte veche de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, uitată de mult timp, a fost scoasă la vânzare la suma de 137.000 de euro. Locuința are 89 metri pătrați, suprafața terenului este de 297 metri pătrați și frontul stradal de 12,2 metri pătrați. Din nou, condițiile oferite nu se ridică la prețul cerut. (vezi poze aici)

„Ofertele” continuă: casă dărăpănată din cartierul Gruia, Cluj-Napoca, a ieșit pe piața imobiliară la vânzare cu aproape 170.000 de euro. Bordeiul, situat în zona Tăieturii Turcului, este amplasat pe un teren de 391 metri pătrați, cu frontul de aproximativ 22 metri liniari. (vezi poze aici).

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Casă dărăpănată, scoasă la vânzare la prețul de 175.000 de euro

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter