Economie

Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR? Sumă la care mulți români doar visează

Viorica Dăncilă este noua angajată a Băncii Naționale a României, fiind desemnată să se ocupe de strategia politică pentru a pregăti România de intrarea în zona Euro.

 

 


Viorica Dăncilă va avea un salariu la care mulți români doar visează  în acest moment. Fosta candidată la alegerile prezidențiale urmează să câștige 10.000 de lei pe lună începând cu data de 1 iunie 2021 la BNR.
 

Viorica Dăncilă va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendințele globale. Totodată, în echipa BNR se va alătura și Petre Roman. Acesta va suține un curs la Centrul de pregătire european al BNR. Fostul premier, Viorica Dăncilă, a depus un dosar și a susținut un interviu.


Dăncilă, CV important în carieră

Viorica Vasilica a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). Conform datelor furnizate de echipa sa de campanie, în 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle.


În 2006 a obţinut o diplomă de master la SNSPA, specializarea: “Programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană”.

La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Din 2015, ea conduce Organizația Națională de Femei a PSD. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter