Economie

Clujul, printre orașele cu cele mai multe oferte de muncă. Care sunt cei mai căutați angajați?

Deși e încă pandemie, piața muncii pare să revină încetul cu încetul la normal. În Cluj, numărul ofertelor de muncă se situează printre cele mai ridicate din România. Vezi care sunt cele mai căutate locuri de muncă.

 

 


Piața muncii din țara noastră pare să își revină încet-încet, în ciuda faptului că suntem încă în vremuri de pandemie. Conform unei platforme de recrutare din România, față de aceeași perioadă a anului trecut se înregistrează creșteri considerabile în mai multe domenii.

 


Ofertele de muncă și cei mai căutați angajați

Cele mai multe oferte de muncă au fost semnalate în luna aprilie a acestui an în Bucureşti-Ilfov, peste 14.500, urmat de Braşov, cu aproape 5.000, Cluj, unde au fost înregistrate peste 3.300 de anunţuri de angajare.


Cei mai căutaţi angajaţi de pe piaţa muncii din România sunt inginerii, constructorii şi meseriaşii. În cazul acestor locuri de muncă, s-au înregistrat peste 13.500 de oferte de angajare pentru ei, fiind vorba despre o creştere uriașă a ofertelor, până la 71%.

Pe al doilea loc se află lucrătorii din logistică şi producţie cu peste 10.700 de oferte, iar locul al treilea îl ocupă şoferii şi curierii, cu aproape 8.000 de anunţuri de recrutare, astfel înregistrându-se o creştere a ofertelor de peste 124%.


Pe locul patru sunt angajaţii din domeniul ospitalităţii, un domeniu care începe să se relanseze odată cu relaxarea măsurilor de restricţii. Astfel, aceştia au la dispoziţie 3.500 de oferte.

Muncă în străinătate – cei mai bine plătiți și cei mai căutați


În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale.

Potrivit datelor, cei mai căutaţi angajaţi din piaţa locală a muncii au fost inginerii, meseriaşii, constructorii, lucrătorii din producţie, depozit, logistică, precum şi cei din categoria şoferi, servicii auto, curierat. În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale.

Astfel, în medie, salariile oferite pentru munca din străinătate au fost de circa 1.800 de euro, cele pentru angajaţii din servicii auto sau curierat ajung la 1.180 de euro, iar personalul medical câştigă mai mult de 1.000 de euro lunar, potrivit unor date de la platforma OLX.

Ultimele Stiri
abonare newsletter