Economie

Apartament comunist, scos la vânzare cu un preț astronomic! Nu lipsesc carpetele, bufetul și milieurile. GALERIE FOTO

Un apartament din Cluj-Napoca, decorat cu mobilă de pe vremea comunismului este scos la vânzare pentru suma de 116.000 de euro. Prețul apartamentului este la fel de mare ca unul dotat cu toate cele necesare.

 

 


Clujul este cunoscut pentru chiriile mari, dar și pentru prețurile apartamentelor care uneori trec cu mult prețurile pieței imobiliare. Un exemplu de acest gen este un apartament din cartierul Gheorgheni, pe strada Septium Albini care este scos pe piață la suma de 116.000 de euro. Apartamentul are trei camere având o suprafață de 63 de metri pătrați, însă necesită renovare, deoarece „decorul” este unul de pe vremea comunismului.

 


Apartamentul necesită renovare completă, deoarece pereții și finisajele din casă sunt extrem de vechi, iar moblia pe care o are conturează  „decorul”. Chiar dacă apartamentul are două dormitoare și se află în cartierul Gheorgheni, prețul de vânzare pe care îl are întrece cu mult ofertele de pe piață.

În anunțul imobiliar este specificat că apartamentul are nevoie de renovare, dar și că este „vândut la cheie”, adică cu tot cu mobilă și alte „decorațiuni” de care dispune apartamentul, cum ar fi carpetele, mileurile și bufetul. Pentru toate aceste facilități, propietarul nu cere mai puțin de 116.000 de euro, metrul pătrat fiind de 1.841 de euro, la fel ca la apartamentele din zona centrală a Clujului.


„Avem plăcerea să vă prezentăm spre vânzare un apartament cu 3 camere în cartierul Gheorgheni! Apartamentul are suprafața utilă de 63 mp, este compus din living cu ieșire pe balcon, bucătarie cu loc de luat masa, 2 dormitoare, baie și 2 holuri. Proprietatea se află la etajul 4 într-un cu 4 etaje dotat cu interfon. Apartamentul este clasic, având nevoie de renovare și se vinde conform fotografiilor!”, se arată în anunțul imobiliar.

Clujul, plin de „oferte”

Cluj-Napoca este cunoscut pentru prețurile sale exagerate când vine vorba de case sau apartamente. Proprietarii „întind coarda” chiar și acum pe vreme de pandemie și fac „oferte pe care nu le poți refuza”.


Un alt proprietar a făcut o astfel de „ofertă”. O casă de 70 de metri pătrați, care este prezentată drept „vilă”  este pusă la vânzare la prețul de 870.000 de euro. Singurul beneficiu la această casă este terenul care are 860 de metri pătrați, dar cu toate acestea prețul pe care îl cere propietarul întrece orice barieră de bun simț. Potrivit site-ului de imoniliare, prețul casei este cu 413% mai mare decât prețul mediu oferit pe piața imobiliară. (vezi poze aici).

O casă foarte veche de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, uitată de mult timp, a fost scoasă la vânzare la suma de 137.000 de euro. Locuința are 89 metri pătrați, suprafața terenului este de 297 metri pătrați și frontul stradal de 12,2 metri pătrați. Din nou, condițiile oferite nu se ridică la prețul cerut.


Mai multe detalii și fotografii aici.

O altă casă dărăpănată din cartierul Gruia, Cluj-Napoca, a ieșit pe piața imobiliară la vânzare cu aproape 170.000 de euro. Bordeiul, situat în zona Tăieturii Turcului, este amplasat pe un teren de 391 mp, cu frontul de aproximativ 22 m.

Mai multe detalii și fotografii aici.

Prețurile apartamentelor din Cluj au crescut în pandemie

În ciuda pandemiei de COVID-19, prețurile la apartamentele din Cluj-Napoca au continuat să crească. Clujul este pe primul loc la prețurile acestora, dintre marile orașe.

După ce au crescut 1,2% în noiembrie, mărirea prețurile apartamentelor a continuat și în ultima lună din anul 2020.

CITEȘTE ȘI:

Casă de pe vremea comunismului, la preț de „ultimă generație”. Ei o numesc „vilă” și o vând la 900.000 de euro. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter