Economie

Nu mai sunt bani pentru creșterea pensiilor. Orban: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli”

Creșterile de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și stimulentele profesorilor de câte 500 euro nu vor fi posibile, spune Ludovic Orban.

Nu mai sunt bani pentru creșterea pensiilor Nu mai sunt bani pentru creșterea pensiilor

 

 


Premierul a spus că PNL va solicita retrimiterea raportului la rectificarea bugetară la Comisiile de buget-finanțare pentru că nu sunt posibile cheltuielile cuprinse în acesta, deoarece ţara ar putea să nu fie capabilă de plată.

„Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice, care au dat dovadă de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică, vom reuşi acest lucru”, a spus Orban, conform AGERPRES.


Premierul se arată îngrijorat în legătură cu decizia luată de PSD, adică majorarea pensiilor cu 40%, dar și oferirea profesorilor câte un stimulent de 500 de euro.

„Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD, practic, a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică ce a făcut? A generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli, adică a pus bazele unui faliment”, a mai adăugat premierul.


CITEȘTE ȘI:

Cazuri de CORONAVIRUS în mai multe școli din Cluj. Câți elevi și profesori s-au infectat în prima săptămână?

 


Arafat, apel către părinți și bunici: „Au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter