Economie

Prețul apartamentelor din Cluj a înregistrat o scădere record în luna octombrie

<p />Preţul mediu cerut pentru apartamente, la nivel naţional a înregistrat o scădere cu 2,4% comparativ cu septembrie, ajungând la 1.023 euro/mp util, conform unui studiu lunar al site-ului imobiliare.ro.

Cluj-Napoca a înregistrat cea mai mare scădere în luna octombrie dintre toate oraşele analizate, de 4%. Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are în prezent valoarea de 925 euro/mp util, care este cu 7,9% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. De altfel, dintre toate oraşele analizate, la Cluj-Napoca întâlnim în acest moment cea mai mare diferenţă de preţ la 12 luni.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când Indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.070 euro/mp, preţurile apartamentelor sunt în prezent cu 4,4% mai mici.

Cu excepţia Ploieştiului, a fost înregistrată o evoluţie în scădere la nivelul tuturor principalelor oraşe din ţară. Cea mai mare diferenţă de preţ a fost înregistrată la Cluj-Napoca (-4%), iar cea mai mică la Timişoara (-0,1%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter