Economie

Ți-e teamă că vei fi dat afară de la serviciu? Cum va sprijini statul angajatorii? Patronii, sfătuiți să aprecieze angajații de calitate!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a explicat modul în care statul va ajuta firmele să evite concedierile.

ti-e-teama-ca-vei-fi-dat-afara-de-la-serviciu-cum-promite-statul-sa-ajute-firmele-sa-renunte-la-concedieri ti-e-teama-ca-vei-fi-dat-afara-de-la-serviciu-cum-promite-statul-sa-ajute-firmele-sa-renunte-la-concedieri

Guvernul va suporta o parte din salariul angajaților de la firmele aflate într-o situație critică din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, companiile nu vor mai fi nevoite să concedieze o parte din angajați, iar aceștia vor primi mai puțini bani decât în mod normal, dar vor lucra și mai puțin.

„Jumătate din contract este plătit de angajator, iar pentru cealaltă jumătate statul acoperă 75% din diferență, urmând ca timpul de lucru al salariatului să fie redus până când firma își revine în totalitate și ajunge la nivelul de comenzi de dinainte de pandemie”, a declarat Violeta Alexandru. la Digi FM.


Există o limită, salariile foarte mari nu vor putea fi acoperite în totalitate

Ministrul Muncii a declart că va exista, totuși, o limită. Salariile foarte mari nu vor putea fi acoperite în totalitate.

„Facem verificări, dar plecăm de la premisa încrederii. Mecanismul va fi pe bază de solicitare, de declarație pe proprie răspundere, eventualele declarații false fiind pedepsite. Ne punem problema unei limitări, resursele statului au și ele o limită. Sunt situații în care salariile din anumite domenii sunt foarte mari, probabil vom pune o limită ca la șomajul tehnic”, a mai precizat Alexandru.


Firmele trebuie să își păstreze angajații de calitate, pe care i-au fidelizat

Ministrul Muncii a subliniat că este important ca firmele să își păstreze angajații de calitate, pe care i-au fidelizat deja, chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă.

„Ne dorim ca între angajator și angajați să se păstreze o relație de colaborare. Noi am gândit șomajul tehnic inclusiv din această perspectivă, și anume: eu am investit în pregătirea dumneavoastră, nu sunt dușman. Eu, angajatorul, nu vreau să te pierd pe tine, angajatul meu. De aceea, evident am tot interesul să te respect, să primesc banii de la stat și să ți-i dau pentru că urmează să reluăm activitatea împreună”, a mai spus Violeta Alexandru.


CITEȘTE ȘI:

Salarii mai MARI de la 1 iulie! Ce angajați vor băga mai mulți bani în buzunare
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter