Economie

S-a schimbat „capul” Sanex

Grupul Lasselsberger, din care face parte Sanex S.A., are un nou director general.

Producătorul austriac de plăci ceramice Lasselsberger a anunţat oficial plecarea lui Christian Morath (foto) de la conducerea activităţilor locale ale grupului acesta fiind înlocuit cu austriacul Kurt Ternegg (41 de ani).

 


„Începând cu data de 29 septembrie 2011, Christian Morath a renunţat la conducerea şi la poziţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de administrator al Lasselsberger SA şi, respectiv, Sanex SA. Noul director general propus de către managementul grupului este domnul Kurt Ternegg“, se precizează într-un comunicat al companiei.

Christian Morath a anunţat în luna mai a acestui an că are programate investiţii de 14 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie de la Cluj-Napoca.


Kurt Ternegg este cetăţean austriac, are 41 de ani şi, pe lângă studiile de comerţ şi administrarea afacerilor, are o lungă carieră profesională în bănci de investiţii şi industrie.

Obiectivele noului director sunt optimizarea tuturor proceselor interne fundamentale, consolidarea şi extinderea profitabilă a poziţiei de lider de piaţă, dezvoltarea sortimentului şi a politicii de brand precum şi asigurarea calităţii şi eficienţei.


Pentru acest an Lasselsbergger a estimat menţinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, la aproximativ 38,5 milioane de euro, şi creşterea cotei de piaţă la 42%, comparativ cu 38% în 2010. În ceea ce priveşte exporturile companiei, dacă pentru anul în curs, compania are în plan menţinerea acestora la 5% din totalul cifrei de afaceri, în 2012 acestea se vor ridica la 7%.

Producătorul are în acest moment patru magazine proprii de desfacere în Bucureşti, Cluj, Oradea şi Piatra Neamţ.

CITEȘTE ȘI:

Sanex a încheiat un proiect de creştere a performanţei energetice în valoare de 1,9 milioane euro - FOTO

Incendiu la fabrica Sanex. Peste 20 de angajați, evacuați de urgență

Etichete: sanex
Ultimele Stiri
abonare newsletter