Economie

Boc: Susţinem investiţiile germane prin toate mijloacele

<p />Premierul Emil Boc a declarat miercuri seară, la un eveniment la care a participat ambasadorul german la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, că partea română este determinată să susţină investiţiile germane „prin toate mijloacele posibile”.

În replică, diplomatul german a atras atenţia asupra necesităţii reucerii birocraţiei.

„În plan politic şi economic, Germania este un model de urmat, este primul partener comercial al României şi vreau să asigur încă o dată partenerii noştri de soliditatea şi determinarea României de a continua investiţiile germane în România şi de a le susţine prin toate mijloacele posibile”, a spus premierul Emil Boc, citat de Mediafax. El a vorbit despre relaţia puternică dintre cele două state, spunând că „în 1989, căderea Zidului Berlinului a deschis practic drumul spre democraţie, libertate şi demnitate al poporului român şi nu vom uita acel moment, ultimul care a dat, probabil, imboldul necesar”. „Nu în ultimul rând, Germania este un partener corect al României în UE, un partener pe care am putut conta, putem conta şi care întotdeauna şi-a respectat cuvântul dat”, a mai spus premierul.


La rândul său, ambasadorul Andreas von Mettenheim a afirmat că poporul german se simte profund legat de cel român. „Noi ne bazăm pe o puternică voce românească la depăşirea unor provocări globale, dar şi pe o direcţie clară în propria ţară când trebuie să îndeplineşti misiunea de a atinge mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă”, a apreciat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter