Economie

Piaţa clujeană se temperează pe final de an. Cartierele în transformare, la mare căutare

Piaţa imobiliară clujeană se domoleşte la început de iarnă, însă diferenţa la 12 luni este peste 100 de euro/mp.

Cele mai căutate cartiere pentru achiziţia de locuinţe sunt Gheorgheni, Mănăştur şi zona centrală. Amintim că ambele cartiere se află în plină transformare: pentru Gheorgheni există deja un PUZ de regenerare urbană, între Piaţa Cipariu şi Liviu Rebreanu, ce prevede spaţii verzi, piaţele pentru relaxare şi parcuri pentru copii, dar şi peste 18 parkinguri de diverse tipuri. În Mănăştur s-au introdus benzile dedicate de autobuz, 2020 aduce demolarea garajelor de cartier şi lărgirea străzii Moţilor.

Conform statisticilor, în luna noiembrie 2019, preţul mediu pe metru pătrat util al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.650 €/mp, cu peste 17 de euro sub luna precendă, şi cu 183 de euro peste cea de anul trecut - 1.467 €/mp.


Cele mai căutate zone: Gheorgheni - 15%, Mănăștur - 14%, Central - 13%, Mărăști - 9%, Zorilor - 7%, Florești - 6%, Plopilor - 4%, Bună Ziua - 3%, Între Lacuri - 3%, Europa - 2%.

Reamintim faptul că în Gheorgheni se vor construi 7 parkinguri pentru a elibera strada Nicolae Titulescu de mașini.


“Lansăm o licitație pentru un PUZ de regenerare urbană care va fi de la strada Liviu Rebreanu până în Piața Cipariu. Acest PUZ va prevedea și înființarea/construcția altor 7 parkinguri suplimentare. Toate mașinile care sunt pe Nicolae Titulescu în acest moment trebuie să le punem în spatele blocurilor, în parkinguri de mici dimensiuni pentru cei care locuiesc în zonă. Am identificat deja 7 terenuri care sunt libere, care nu sunt revendicate sau la care revendicările au fost rezolvate. Avem și terenuri ale Primăriei, cel mai mare e pe Liviu Rebreanu nr. 5, acolo avem undeva la 3500 mp, iar celelalte terenuri sunt în suprafețe cuprinse între 900 și 2500 mp. Am făcut o numărătoare a numărului de mașini care sunt pe Nicolae Titulescu parcate pe partea stângă și pe partea dreaptă, sunt aproximativ 400 de mașini”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter