Economie

IBM e încă în discuţii pentru centrul de la Cluj

<p />Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că IBM a anunţat decizia de a investi într-un parc tehnologic la Târgu Mureş, discuţiile purtându-se încă de anul trecut şi având loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

Boagiu nu a oferit detalii financiare şi nici un termen de începere a proiectului, însă a adăugat că mai sunt şi alţi investitori interesaţi de România.

Cât despre discuţiile cu privire la centrul care ar putea fi deschis la Cluj, creând aproximativ 3.000 de locuri de muncă, acestea sunt încă în desfăşurare, conform primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.


Cel care a făcut public, acum două săptămâni, proiectul de investiţie cu privire la centrul IBM care ar putea fi dezvoltat la Cluj este ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme, care a spus că „România este pe lista ţărilor în care IBM ar putea înfiinţa un centru cu pana la 3.000 de angajaţi”. A doua zi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a întărit afirmaţia anunţând, într-o întalnire oficială cu secretarul de stat Hilarry Clinton, că „deja luată decizia de înfiinţare a 3.000 de noi locuri de munca”.

Recent, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, declarat că ministerul lucrează la o schemă de ajutoare de stat pentru companiile care vor să dezvolte în România afaceri în domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmând să se numere IBM, Oracle, Dell şi Ericsson.     A.T.

Ultimele Stiri
abonare newsletter