Economie

Petre Daea la discuţii cu fermierii clujeni: Fiecare om doreşte să sacrifice un miel

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că autorităţile sanitar-veterinare şi cele locale vor lua măsuri astfel încât să nu fie afectată comercializarea cărnii de miel, deoarece fiecare om doreşte să sacrifice un miel şi să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă.

Întrebat, joi, în ce condiţii se vor sacrifica mieii de Paşte câtă vreme sunt zone afectate de pesta porcină, Petre Daea a spus că fermierii crescători de miei caută în această perioadă a Sărbătorilor Pascale să îşi valorifice produsele.

„Încă este acest necaz în ţară, care a avut un vârf foarte ridicat, şi mai sunt în ţară zone care sunt sub restricţie. Direcţiile sanitar-veterinare şi cele agricole, în înţelegere deplină cu prefecturile şi primarii, pot gestiona într-o linişte deplină acest moment formidabil pentru ţară. Fiecare om doreşte să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, aşa cum este tradiţia şi cum există acest sentiment al respectului faţă de munca oamenilor, ştiindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când, dacă nu la Paşti. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcţie sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurilor de comercializare a animalelor respective, pentru a da linişte acestui moment”, a spus Daea.


Potrivit acestuia, în această perioadă ar trebui să câştige şi fermierii, care să fie scutiţi de unele greşeli care ar putea să apară şi ar afecta situaţia din punct de vedere al condiţiilor sanitar-veterinare.

Petre Daea a hrănit mai multe oi aflate într-un ţarc, cărora le-a dat boabe de porumb, şi a degustat brânzeturi şi ţuică.


„Sunt produse excepţionale, de foarte bună calitate, le-a aflat şi lumea, pentru că, din datele pe care le avem, avem o altă situaţie faţă de anul trecut. Consumul de produse româneşti a crescut şi va creşte, atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, pentru că sunt cunoscute şi recunoscute”, a spus Daea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter