Economie

Unul dintre cele mai mari studiouri de jocuri independente din România vrea să se extindă la Cluj

Compania românească Amber caută să se extindă în România şi să ofere un boost pieţei de gaming.

Înfiinţată în 2013, ca firmă de apartament, a ajuns în prezent să aibă 300 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 7,5 milioane de dolari.

Compania lucrează în principal cu parteneri din SUA, însă a reuşit să lanseze la apă propriul studio, Lorraine, care s-a desprins ca dezvoltator de sine stătător, dar şi un incubator de jocuri. Amber are sediul central în București și birouri în San Francisco și Los Angeles, California.
Birourile din SUA s-au extins într-un spațiu mai mare și urmează ca şi echipa de acolo să crească. Însă planurile studioului includ şi deschiderea de noi birouri în România pentru activitatea de testare. Funcția principală de testare a jocurilor este descoperirea și documentarea defectelor de software pentru controlul calității.


"În România intenționăm să deschidem birouri în Iași, Cluj și Timișoara pentru activitatea de QA (nr. quality assurance - testare). În următoarea lună vom merge să facem o analiză, să testăm piaţa. Am vrea ca primul dintre ele să fie la Iaşi. Am încercat în trecut să deschidem un birou la Chişinău, însă nu s-a putut, nu am găsit susţinerea necesară", spune Dragoş Hâncu, directorul general al companiei şi unul din cei patru membri fondatori, citat de economica.net.

Ultimele Stiri
abonare newsletter