Economie

Tranzacțiile imobiliare, robinet de bani la Cluj

Liderul mondial în real-estate anunță că a tranzacționat cel mai mare număr de proprietăți imobiliare din țară, la Cluj-Napoca.

Potrivit datelor centralizate de RE/MAX România, valoarea comisioanelor totale încasate în 2018 din intermedierile imobiliare s-a situat la peste 3 milioane de euro, înregistrând o creștere de circa 50% față de anul precedent.

Topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate  în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăți tranzacționate, urmate de cele din Capitală, fapt datorat potențialului de dezvoltare al piețelor respective. Clasamentul este completat în anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind și schimbarea survenită în topul orașelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad. 


Totodată, în Sibiu a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară din cadrul companiei în 2018, respectiv vânzarea unui spațiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro și apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter