Economie

Cinci brand-uri de Cluj în top 50 branduri româneşti

<p />Cinci branduri clujene au intrat în topul 50 al celor mai puternice mărci româneşti, lansat ieri de revista Biz împreună cu Unlock Market Research.

Gerovital se află pe poziţia a patra, cu o creştere spectaculoasă a punctajului, Napolact pe 12 şi Farmec pe locul 16, acestea fiind brandurile clujene cel mai bine clasate. În clasamentul celor 50 de branduri fruntaşe sunt incluse şi alte două mărci cu tradiţie pe piaţa locală – Ursus şi Banca Transilvania.

Borsec este, pentru al doilea an consecutiv, cel mai puternic brand autohton. Pe locul al doilea în acest top s-a situat Poiana, urmat, în ordine, de Kandia – care a înregistrat cea mai mare creştere din top, Gerovital, Dorna, BCR, La Dorna, Dacia, Plafar – nou intrat în top – şi Timişoreana – care este cel mai puternic brand de bere românesc.


În ceea ce priveşte cele mai puternice branduri autohtone de îngrijire personală şi îngrijire a gospodăriei, pe primul loc s-a clasat Gerovital, urmat de Plafar, Farmec şi Elmiplant.

Cele mai spectaculoase creşteri în clasament au fost înregistrate de mărcile Kandia, Gerovital, Primola, Elmiplant, Perla Harghitei, Petrom, La Dorna, Zuzu şi Covalact.


Marta Uşurelu, redactor-şef al revistei Biz, a declarat, înainte de prezentarea topului, că cea de-a doua ediţie a Brand.ro demonstrează cât de mult potenţial există în brandurile româneşti. “Noi ne propunem să schimbăm percepţia negativă care există despre tot ce e românesc”, a adăugat ea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter